Сімейний уїк-енд “Читати – це круто! Читати – сучасно!”

Освіта дитини починається з навчання читати і писати. І відбувається це здебільшого в родинному колі. У сім’ї прищеплюються і любов до книг, і отримання задоволення від процесу читання, і звичка бути постійно з книгою й неможливість існування без неї. Дитина відчуває духовну єдність із родиною тільки тоді, коли батьки усвідомлюють взаємозв’язок між розвитком молодшого покоління і освітнім рівнем старшого покоління. Головна відмінність сімейного читання від інших його видів – класного, позакласного та домашнього, полягає у тому, що батьки, використовуючи книгу, починають по-справжньому займатися духовним розвитком своєї дитини, формуванням її особистості.
Дитина вчиться спочатку слухати книгу, потім перегортати сторінки, запам’ятовувати слова, які бачить або чує. Читання дає їй і багато чого іншого: можливість посміятися та поплакати разом, навчитися не розгублюватися в життєвих різноманітних ситуаціях – а це саме те, що кожна дитина повинна вміти. Відродження і популяризація сімейного читання, створення в бібліотеках комфортного середовища для батьків та дітей, підвищення інформаційної культури – одні з основних завдань, які покликані виконувати бібліотеки.

03.04.2021 року в бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекарі підготували сімейний уїк-енд “Читати – це круто! Читати – сучасно!” у форматі відеовиставки “Читаємо всією родиною”.  

  

Бібліотекарі звертаються до батьків: тільки спільними  зусиллями можна відродити гарну традицію сімейного читання, тільки ви станете запорукою успішності ваших дітей, якщо надасте їм можливість долучитися до світових книжкових скарбів, які зберігає бібліотека.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top