Духовні хвилинки “Радуйся, благодатна, Господь з тобою!”

Шостого місяця ангел Гавриїл був посланий Богом у місто в Галилеї, якому ім’я Назарет, до діви, зарученої чоловікові, на ім’я Йосиф, з Давидового дому; ім’я ж діви було Марія. Ввійшовши до неї ангел, сказав їй: “Радуйся, благодатна, Господь з тобою! Благословенна ти між жінками.” Вона ж стривожилась цим словом і почала роздумувати в собі, що могло значити те привітання. 

Ангел їй сказав: “Не бійсь, Маріє! Ти бо знайшла ласку в Бога. Ось ти зачнеш у лоні й вродиш сина й даси йому ім’я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься. (Лк. 1.26-32 )

Протягом 7-8 квітня 2022 р. в бібліотеці-філії №5 (вул Галицька, 100 ) проводилися духовні хвилинки з нагоди свята Благовіщення Пресвятої Богородиці та собору Архангела Гавриїла.

 Бібліотекарка розповідала присутнім про історію одного з найбільших Богородичних свят в році, радісні таїнства на вервиці,  показуючи літературу для дітей : ілюстровану молитву «Богородице» Діво, «Православні свята», біблійні оповіді «Бог говорить до своїх дітей», книжку отця М. Іваняка (ЧНІ) «Вервиця з поясненнями для дітей»,  Богородичні ікони і джерела про них (Погінської, Маріямпільської, Зарваницької, Гошівської, Станиславівської).

    А також відвідувачі дізналися про значення ангела хоронителя в житті людини, про ангелів  у «Святому Письмі», про Архангелів (Михаїла, Гавриїла, Рафаїла). Бібліотекарка запропонувала наймолодшим користувачам книгозбірні    почитати ілюстровані віршики З. Лісевич «Ангелику, мій друже»», казкові історії О.Бусенко «Паперовий янгол», казки на ніч Н. Сиротич «На добраніч, янголятко», збірку «Сніжнокрилі янголи».

   Працівниця зауважила, як важливо молитися Богородичну вервицю за перемогу України над ворогами. Одні діти поділилися, що моляться вервицю з бабусею. А мати інших дітей фотографувала буклет «Моліться на вервиці щодня», переглядала «Розважання таїнства Вервиці» о. Порфирія Шумила МЧСВВ щоб навчитися молитви разом з сім’єю. На завершення дорослі відвідувачі ознайомилися з таїнством Благовіщення із статті о. Івана Стефурака (Нова зоря. – 2022. – 7квіт.). «Сьогодні кожен українець щиро молиться і довірливо чекає на благу вість  від Архангела Гавриїла про настання миру».

 Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top