«Діти мріють про чисте довкілля»

Україна завжди славилася пишною природою, родючою землею та мальовничими краєвидами. І це сприймається нами як дане, те що було і назавжди таким залишиться. Але все це може зникнути, вимерти, якщо людина не буде обережно ставитися до навколишнього середовища.

Відомо, що за останні 20 років в Україні поменшало лісів на 30 відсотків; водойм- на 10 відсотків через людську діяльність вода стає отруйною. Така ж ситуація з тваринами, рослинами, комахами. Їхня чисельність скорочується внаслідок забруднення навколишнього середовища, лісових пожеж, що стаються з людського недбальства та як навчити сучасну людину любити природу, слухати  та відчувати красу навколишнього світу, берегти та примножувати все живе на планеті Земля.

До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці-філії №1(вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організована виставка-календар «Діти мріють про чисте довкілля». На виставці представлені книги по природі, екології, географії, в яких читач може знайти багато цікавих фактів екологічного характеру. В книгах розміщена інформація як зберегти довкілля та не допустити до екологічного лиха. Читачі дізнаються про природу щось нове та цікаве, збагнуть її таємниці. Користувачам буде цікаво дізнатися про різноманітні явища природи, воду, тварини, рослини, Червону книгу України про лікарські рослини та їх цілющі властивості.

Дана виставка- це нагадування про те, що якщо усі ми не будемо обережно ставитися до середовища, що нас оточує, то незабаром українську природу можна буде побачити тільки в заповідниках та в художніх музеях. Тож бережімо природу, не забруднюймо довкілля сміттям та шкідливими газами, економічно витрачаймо природні ресурси! Тільки тоді наші діти будуть здорові та щасливі!

Звичайно, вирішити глобальні екологічні проблеми бібліотека не зможе. Однак їй цілком під силу збагатити своїх користувачів знаннями про природу та її проблеми, навчити підростаюче покоління не бути байдужими до екологічного стану. Усіляко підтримувати прагнення змінити світ на краще.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top