Ярмарок газетних та журнальних статей “Екологія і глобалізація суспільного життя”

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Це свято є одним із засобів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії. Долучився до святкування і читальний зал ЦБ, популяризуючи книги та статті із журналів та газет на екологічну тему.

4.06.2020 працівники читального залу ЦБ (вул.Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували для інтернет-ознайомлення ярмарок газетних та журнальних статей  “Екологія і глобалізація суспільного життя”.

Земля – наш дім. А от який він –  залежить від нас самих. Ми повинні піклуватися про світ, у якому живемо. Настав час серйозного переосмислення людством ставлення до природи, час об’єднати зусилля націй і народів у боротьбі за врятування біосфери планети. До уваги онлайн-користувачів пропонуємо публікації в періодичних виданнях:

Бредіхіна Д. Лімітування використання природних ресурсів як основа збалансованого природокористування / Д. Бредіхіна // Екологічний вісник. – 2020. – № 1-2. – С. 11-13. В статті розповідається про те, що важливий інструмент досягнення збалансованості економічних та екологічних інтересів суспільства у цій сфері є відповідні обмеження у здійсненні природокористування, що виражається у встановленні лімітів використання природних ресурсів. Розглядається юридичний аспект проблеми.

Банах А. Містобудівний аспект збалансованого розвитку міст і раціонального використання територій / А. Банах // Екологічний вісник. – 2020. – № 1-2. – С. 9-10. Автор публікації аналізується питання комплексного містобудівного аналізу можливості нового будівництва на територіях з існуючою забудовою та його впливу на розташовані поруч будівлі з метою стрімкого погіршення їх технічного стану і суттєвого скорочення терміну експлуатації, яке на сьогодні залишається не вирішеним.

Безсонов Є. Екологічні проблеми річки Південний Буг: причини, наслідки та шляхи вирішення / Є. Безсонов // Екологічний вісник. – 2020. – № 1-2. – С. 23-25. Автор статті досліджує екологічні проблеми річки Південний Буг. Зокрема вказує на сьогоднішній стан, наслідки та шляхи вирішення проблеми.

Гетьман В. І. Приазовський національний природний парк / В. І. Гетьман // Географія та економіка в рідній школі. – 2020. – № 4. – С. 30-33. В статті розглядається різноманіття природи природного парку, що мають важливе природоохоронне, наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.

Дребот О. І. Інституціональні основи збалансованого використання земель / О. І. Дребот. Н. І. Паляничко, С. М. Данькевич // Економіка України. – 2020. – № 3. – С. 54-63. Викладене авторське бачення розв’язання проблеми досягнення збалансованого рівня використання земель лісогосподарського призначення.

Томашевська Л. А. Перекисне окислення ліпідів за дії електромагнітного випромінювання. До питань механізму дії. / Л. А. Томашевська, Т. Є. Кравчун // Довкілля та здоров’я. – 2020. – № 1-3. – С. 12-18. Автор наукової статті розглядає електромагнітне випромінювання як  негативний фактор впливу на здоров’я людей. 

Бібліотекарі читального залу для читачів соціальних мереж підготували тематичну виставку “Природа: вимір – неосяжний, дар – незбагненний, вдячність – безмежна.”

Відповідальна – провідний бібліотекар читального залу ЦБ Каретнікова Н.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top