“Дітям про Конституцію України”

Щороку 28 червня Україна відзначає День Конституції. Це одне з “наймолодших” свят в українському календарі, яке з’явилося після ухвалення Основного Закону країни. Конституція України – це не лише закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

Наш Основний Закон складається з 15 розділів і 161 статті. В ньому записані основні права, свободи та обов’язки людини, завдання та функції діяльності уряду. Ми всі, дорослі і малі, є громадянами своєї країни. Перебуваючи під захистом держави, громадяни беруть на себе певні обов’язки, а держава гарантує їм права і свободи, необхідні для нормального життя. Як маленькі громадяни України ви повинні запам’ятати:

  • Україна – суверенна незалежна демократична, правова держава.
  • Державною мовою України є українська.
  • Державними символами України є Державний прапор.
  • Державний герб і Державний гімн.

Усі люди є вільні і рівні у своїх правах. Захист Батьківщини, шанування її державних символів є обов’язком кожного громадянина України.

З нагоди святкування 25-ї річниці Конституції України в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проведена правова абетка “Дітям про Конституцію”. Читачі, які відвідали в цей день бібліотеку, дізналися про історію створення і написання нашої Конституції, про її сучасне і минуле, а також ознайомилися з правами і обов’язками, які їм гарантує Основний Закон нашої країни. Для кращого засвоєння Конституції бібліотекарка провела з дітьми правову вікторину та порекомендувала ознайомитись з книгами, які представлені на тематичній поличці “Конституція України – оберіг нашої держави” В цих книгах ви знайдете відповіді на питання, які вас давно хвилюють, навчитеся відстоювати свої права і свободи, усвідомите, що прав без обов’язків не буває.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top