Екологічна подорож “Сторінками Червоної книги України”

Не рви, не знищи, не зруйнуй – це заповідь для тебе,
Красу планети не зіпсуй – вона одна під небом.

screenshot_1-127 жовтня в 11.30 в читальному залі бібліотеки – філії №14 (вул. Довженка,12) проведена екологічна подорож “Сторінками Червоної книги України”.

Учасники – учні З-б класу ЗОШ №28 – розпочали екоподорож з ознайомлення з “Червоною книгою України”, яку було створено в 1980 р., а продовжили маршрут наступними стежинами: “Пізнавальна”, “Рослини і тварини”, “Згадай, подумай і відгадай”, “Книги про природу”.

Цікавою була гра “Склади слово і віднайди в книжці”. З окремих букв потрібно було скласти слово – назву улюбленої тварини і знайти про неї розповідь в окремих книжках. А ще учасники подорожі активно ділилися особистими враженнями від зустрічі з рідкісними тваринами і рослинами, переказували історії, оповідання та бувальщини з книг : “Пухнаста абетка”, “Добрий слон”, “Про пухнастих та смугастих”.

Зображення зникаючих видів рослин і тварин учні мали можливість побачити, переглядаючи презентацію “Рослини і тварини Червоної книги України”. Наприкінці подорожі учасники мали відповісти на запитання: “Що корисного можна зробити для захисту природи?”, “Які добрі справи тобою вже зроблені ?”. На завершення був перегляд мультфільму з ютубу “Чарівний ліс. Барвисте королівство”.

Відповідальна за проведення Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top