Екологічна інформація “Збережемо джерело, щоб на Землі життя було”

Природа Землі не тільки красива і корисна, але й дуже тендітна і вразлива. І ставитись до природи треба дуже обережно і дбайливо. Адже людина назвала себе господарем планети, тому на ній лежить відповідальність за її збереження. У нашій природі на землі все взаємопов’язане одним ланцюжком. І варто розірватися йому, як почнуть зникати з лиця Землі рослини і тварини, а тоді може загинути і сама людина. Адже колись, багато мільйонів років тому жили на Землі гігантські динозаври, а тепер їх немає і люди знаходять одні лише кістки. Так само колись жив велетенський мамонт, але також зник. Вчені вважають, що причиною їх зникнення можуть бути природні катаклізми, які виникли від того, що в Землю врізався великий метеорит і клімат на планеті різко змінився. Можливе і таке припущення, але точно цього ніхто не знає. Знають зараз всі люди тільки одне, що природу треба оберігати. Адже і людина у свій час знищила багато тварин і рослин, яких вже ніколи не буде більше на Землі, а це дуже сумно.

 22.03.2021 року працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували екологічну інформацію “Збережемо джерело, щоб на Землі життя було”.

Бібліотекарі проінформували користувачів про те довкілля, той дім природи, у якому живуть люди, тварини і рослини. Усі ми – живі творіння природи на планеті Земля, її біологічні мешканці і нам необхідно берегти свою Землю, бо вона у космосі така одна, і ніхто не знає, чи є ще якась, хоч одна планета, де процвітає життя, подібне до нашого. А людина – розумна, наділена великими можливостями, тому на неї покладена велика відповідальність щодо збереження Землі. Природа не жаліє для нас своїх багатств, роздаючи щедро всі свої дари, щоб люди та інші живі істоти жили в гармонії, красі, мирі і злагоді.

Отож, сьогодні ми з вами обговорили екологічні проблеми нашого краю. Нам хотілося б, щоб сьогоднішня інформація не залишила нікого з вас байдужими. Природа – це наше здоров’я, довголіття, це наше щасливе майбутнє! Радійте природі! Любіть ви природу! Хай квітне земля від роду до роду!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top