Екологічний репортаж “Зупинімось – останній шанс, ця планета не тільки для нас”

5.06.2019р. о 13-год. бібліотека-філія №13 (с.Хриплин, вул.Берегова4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провела захід з нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Довкілля, в якому ми живемо, сьогодні у великій небезпеці: задихаються від промислових і транспортних забруднень міста і села, масово вирубують ліси, забруднюються і виснажуються орні землі, висихають річки, багато видів рослин та тварин стають рідкістю. Природа гине і благає нас про захист – такими словами розпочала свою розповідь завідувачка бібліотеки.

Екологічна ситуація в Україні є однією з неблагополучних серед країн Європи, тому вкрай необхідно об’єднувати зусилля державних установ, громадських організацій, учених та всього населення для розв’язання екологічної проблеми.

Діти уважно слухали та ділилися думками, як і в який спосіб вони можуть допомогти рятувати наше довкілля. Присутні на заході знайомилися з видами занесеними до Червоної книги України, переглядали відеоролик “Крик Землі”, відгадували загадки, відповідали на питання екологічної вікторини та брали участь у грі “Можна-не можна”

А ще діти своїми руками робили гарні паперові квіти, які за красою не поступалися живим. Закінчився захід зверненням до всіх людей:
“Встаньте, люди миром за природу,
За предвічну матінку для нас.
Щедрії дари та чисту воду,
Нам вона сторицею віддасть”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top