Поетичний струмок «Поетична екологія Ліни Костенко»

Рідна природа… Мабуть, немає на світі іншої теми, що так хвилювала б людські душі. Людина-дитя природи. Людина просто не може жити без того, щоб поруч не цвіли квіти, не шуміла калина чи верба, не плодоносила яблуня чи груша…

5 червня 2019р. на дитячому відділі бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проведено поетичний струмок «Поетична екологія Ліни Костенко» до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Ліна Костенко  поет у найповнішому, справжньому розумінні цього слова. А це означає, що в неї загострене розуміння краси. На поетичному струмочку бібліотекар ознайомила присутніх користувачів із лірикою Ліни Василівни Костенко, в якій звучить гімн красі природи, звучать почуття тривоги за діяльність людини, пересторога і попередження. Вслухаючись у рядки поезії Ліни Костенко ми зачаровуємось співом солов’я, молодими весняними садами. Природа дивує нас своєю неймовірною красою. Ми милуємося цвітінням садів, квітів, зеленню лугів і трав. Радіємо польоту метеликів, співу птахів. Природа допомагає людям зміцнювати їх здоров’я. Любов до природи, турбота про неї робить людину добрішою. Ми отримуємо від природи все: воду, повітря, їжу, одяг. Природу треба любити і берегти. Не можна знищувати дерева, чагарники, кидати в річки і озера сміття, губити тварин. Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам, тож бережімо її.
Діти декламували вірші Ліни Костенко, та інших улюблених поетів про природу. Присутні з задоволенням переглянули книжкові видання на тему екології.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top