“Екскурсія до бібліотеки”

“Єдина річ, яку ви абсолютно точно повинні знати – де знаходиться бібліотека”
Альберт Ейнштейн

Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує. Вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга – мудрий друг і порадник. В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів. Екскурсія до бібліотеки –одна з традиційних форм роботи бібліотек з найменшими користувачами, які навчились читати і долучаються до найцікавішого світу – світу книг, вже як самостійні читачі. Мета екскурсії – розширити уявлення дітей про бібліотеку, ознайомити з правилами користування бібліотекою, викликати бажання стати активними читачами, виховувати у дітей почуття особистої відповідальності за книгу, навчити берегти і любити книги, розвивати потребу в знаннях.

У теплий сонячний день, 1 червня 2023 року на екскурсію до бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завітали учні 3-В класу гімназії №10, разом із класним керівником: Когуч Аллою Андріївною . Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, та дитячих журналів. Діти дізналися про походження слова «Бібліотека», про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні, про «Правила поводження з книгою», та як потрібно вести себе у бібліотеці, а чого не слід робити. Найцікавішим для дітей була розважальна програма, яка складалась з вікторин і загадок.

Особливе захоплення у маленьких читачів викликали пізнавальні дитячі енциклопедії, казки, книжки про тварин, дитячі пригоди. Спілкуючись з бібліотекарями, діти розповідали про улюблені книги,  а їх радісні оченята та посмішки, обіцянки приходити до бібліотеки ще багато разів, свідчили про зародження довгострокової дружби з книгою і бібліотекою.

Усміхнені обличчя дітей та їх слова вдячності, свідчили про те, що їм дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія.

Відповідальні за захід: працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top