“Екскурсії до бібліотеки”

Екскурсії до бібліотеки – філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, перед літніми канікулами, стали традиційною подією для  учнів початкових класів ліцеїв мікрорайону.

Діти вперше потрапили до чарівної оселі книг. Допитливі малята уважно слухали розповідь бібліотекарки про бібліотеку та її ” жителів” – книжки. Хлопчики та дівчата дізнались, що означає слово “бібліотека” , коли з’явилася перша паперова та перша друкована книга, а нові терміни ” абонемент”, “читальна зала”, ” стелаж”, “формуляр” поповнили словниковий запас.

Під час таких екскурсій дітям розповідають про те, як влаштована бібліотека, як зберігаються книжки, які дитячі журнали та газети можна прочитати у бібліотеці, чим ще, окрім читання, можна зайнятися у бібліотечних залах. Діти поринули в захоплюючий світ дитячої літератури, познайомилися із чудовими персонажами українських народних казок. Найбільше школярам сподобалося відповідати на запитання вікторини “Відгадай казкового героя”, з цікавістю відгадували загадки, які загадувала бібліотекарка . Усміхнені обличчя дітей та сяючі оченята свідчили про те, що екскурсія всім сподобалась. Ми дуже вдячні учням 1-Г класу та вчительці Пироганич Тетяні Петрівні за розумних ліцеїстів.

Ось і розпочалися літні канікули. Як завжди, кожен з вас проведе їх по-різному: подорожі, екскурсії, море, гори, походи, багато друзів – все це чекає на вас влітку.

  Бажаємо усім гарного відпочинку, яскравих вражень, незабутніх зустрічей, захоплюючих мандрівок. Чекаємо на вас у нашій книгозбірні де багато цікавих, захоплюючих книжок, ігор та розваг!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top