Журнально-ігровий салон “Математика – це просто та творчо”

15.07.2021 року на галявині, поблизу бібліотеки-філії №5 (вул. Галицька, 100) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був організований і проведений журнально-ігровий салон “Математика – це просто та творчо” з нагоди року математики, в рамках проєкту «ЛІТО+».

Розпочала захід завідувачка бібліотеки-філії №5, Українець Світлана, організувавши на карематі під деревом локації «Знайомство», «Книжково-цифрова карусель», де діти різного віку називали свої імена і асоціації з цифрами, а також назвами книг, відгадували арифметичні загадки. 

Потім учасники відповідно до складності вибирали собі завдання: «Головоломки», «Шифрограми», «Весела математика», «Числові піраміди», «Мальовані завданнячка», «Судоку», «Цифрові лабіринти», і завдяки заздалегідь підібраним дитячим журналам «Моє хобі», «Смайлик», «Велика дитяча газета», «Весела перерва», «Пізнай себе», «Стежка», «Яблунька», «Малятко», «Водограй» та сторінкам для дітей в періодиці.

А також завідувачка підготувала і проводила  ігри: «Шукай вітра в полі» (в кубик і фішки з математичними задачками), «Попади в ціль» (на бруківці з каштанами), «Тетрадоміно».
Хоча й більшість журналів вже не виписується, проте випуски минулих років зберігаються для заходів і видачі.

За кожне правильне завдання діти отримували бали. Переможниця, Белік Катруся, набравши найбільше балів (27) отримала приз –  книжку.   А решта учасників – закладки і наклейки. А на завершення заходу діти і присутні батьки частувалися цукерками і водичкою.

Бібліотека-філія №5 висловлює велику подяку волонтерові Дуді Сашку, мамі Христині, котра слугувала за журі і бабусі Марії за допомогу. А також запрошуємо відвідати бібліотеку, на вас теж ще чекають журнальні ігри.

Відповідальна: Українець С.І. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top