Засідання клубу краєзнавців: “Іван Франко – мов рух стихії, що творить нас і серед нас”

26.08.2021 року  працівники кімнати-музей Івана Франка, що діє при краєзнавчому відділі ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели засідання клубу краєзнавців: “Іван Франко – мов дух стихії, що творить нас і серед нас” до вшанування 165-ї річниці від дня народження українського генія – Івана Яковича Франка, людини глибоких знань та незвичайних можливостей. В українську історію він увійшов як письменник, перекладач, літературознавець, фольклорист, лінгвіст, філософ, економіст, історик, громадсько-політичний діяч, а також як джерело безупинної енергії та руху.

У засіданні клубу краєзнавців І. Франка взяли участь краєзнавець, письменник, педагог, член ТОПІЖу ім. І. Франка – В. Бабій, який став лавреатом міської премії ім. Івана Франка у 2016 році за твори: “Мій маленький Париж – Івано-Франківськ”, “Станіслав” та “Францішек, або повернення до Станіслава”; науковий співробітник історико-меморіального музею Олекси Довбуша – В. Бакала; доцент ІФНТУНГ – І. Макаровський та користувачі відділу.
Родзинкою нашої зустрічі були виступи митців: аматорського театру-студії “Жива історія” з інсценівкою “Розвіяна вітром лілея” (керівник і режисер – Т. Зарецька) та учасників молодіжної кавер групи “THE SONGS” (Т. Банах та Р. Огринчук), які виконали пісню на сл. І. Франка “Чого являєшся мені у сні”. Засідання проходило у теплій родинній обстановці, присутні ділились своїми знаннями про Івана Франка, дискутували, а головне, що розійшлись у піднесеному настрої. Похвальні відгуки про засідання клубу краєзнавців І.Франка прозвучали від молоді, які були присутніми на заході.

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top