Зорепад поетичний “Григорій Сковорода – український Сократ”

На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та у приміщенніУкраїна дала світові Григорія Сковороду, що увійшов до списку 100 найбільших філософів світу, поряд з Сократом і Епікуром, Конфуцієм і Лао-Цзи, Коперником і Джордано Бруно, Дені Дідро та Людвігом Файєрбахом, чия спадщина вивчається на філософських факультетах всіх без винятку ВНЗ світу.
3 грудня 2022 року працівники бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели зорепад поетичний “Григорій Сковорода – український Сократ”.
Бібліотекар наголосила, що головною метою філософії Сковорода називав пошук щастя, гармонії, життєвого балансу, завжди цінував свободу. Григорій Савич є першим і єдиним у світі мандрівним філософом, який поєднував життя із вченням, постійним удосконаленням самого себе. Усім своїм життям він довів, що щастя людини не залежить від місця і часу, не міститься в високій посаді, владі або багатстві.
Працівники бібліотеки розповіли про життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди, цікаві факти та легенди про філософа, зачитували уривки з його творчості, а також запропонували користувачам тематичну викладку.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top