Казковий вернісаж “Світ сповнений казками… ти тільки придивись!”

«Казка — свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячого мислення й мови», — писав Василь Сухомлинський.

Це чарівний світ народної фантазії, цікаві пригоди та зустрічі з улюбленими героями. Вона народилася серед народу і передавалася з покоління в покоління. Подорожуючи по землі, казки анітрохи не старіють. Вони навчають, проповідують мудрість, виховують в нас кращі людські риси: добро, справедливість, мужність, любов до своєї країни.

Сьогодні як ніколи важливо докласти всіх зусиль, щоб відволікти дітей від страшної реальності. Розрадити, заспокоїти та втішити може добра казка.

24 січня 2023 року працівниками бібліотеки-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був проведений казковий вернісаж “Світ сповнений казками… ти тільки придивись!”.

Чому ж діти люблять слухати казки? Казка – це маленька дивовижна країна, сповнена дивами та мріями. У ній оживають іграшки, є принци та принцеси, чарівні феї, джини, там здійснюються бажання…

Бібліотекарі розробили та провели літературну вікторину «З казкою в серці» з найменшими користувачами нашої бібліотеки. Учасники заходу цікаво і дотепно відповідали на питання вікторини. Доповненням до вікторини стала книжкова викладка « Казки маленькі! А розуму в них багато». На ній були представлені найцікавіші, найновіші казки українських, зарубіжних письменників та казки  різних народів світу.

Метою заходу було перевірити рівень обізнаності дітей з усною народною творчістю, розширити коло читацьких інтересів, привити дітям любов до книги і читання.

Відповідальна за проведення : Поприч С.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top