Календарний інформер “Конституція країни – офіційний імідж держави”

Конституція – головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України. День Конституції – єдине державне свято, що відзначається щорічно, 28 червня, на честь ухвалення Конституції незалежної України, яке закріплене в самій Конституції: «Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом – Днем Конституції України».

27 червня 2021 року біля приміщення бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради мешканців мікрорайону привабив календарний інформер “Конституція країни-офіційний імідж держави”, який підготували працівники бібліотеки.

Малеча охоче брала участь у малюванні малюнку на асфальті та іграх на ігровому майданчику. Бібліотекарка, біля книжкової викладки, розповідала присутнім, що наша країна має багатовікову історію конституційного процесу. Сучасна історія Конституції України розпочалася 28 червня 1996 року. Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло становленню України як самостійної та незалежної держави і повноправного суб’єкта міжнародних правових відносин.

Саме тому обов’язок кожного з нас – поважати Конституцію та дотримуватись її приписів. Тільки так ми зможемо забезпечити подальший розвиток України, як демократичної та рівноправної зі світовою спільнотою держави.

Відповідальна: Воробчак М. Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top