Квест-гра “Мовні таємниці”

Як парость виноградної лози,
Плекайте мову.
Пильно й ненастанно
Політь бур’ян.
Чистіша від сльози
Вона хай буде.
Вірно і слухняно
Нехай вона щоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.
Максим Рильський

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають в Україні. Встановлене воно 9 листопада 1997 року Указом Президента «Про День української писемності та мови» на честь Нестора Літописця, послідовника Кирила і Мефодія, саме його вважають “батьком українського письма”. Також в цей день відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, проводять регіональні тематичні конкурси тощо.

09 листопада в бібліотеці-філії №14 (вул. О. Довженка, 12) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена онлайн квест-гра, тому кожен охочий має можливість перевірити свої знання української мови на бібліотечній сторінці facebook. Квест-гра «Мовні таємниці», підготована бібліотекаркою, є чудовим лакмусовим папірцем до проявлення знань рідної мови та писемності. Гра «Мова – не калька», де є два варіанти слів «Так кажуть» та «А ми радимо так…»викорінює з підсвідомості дітей суржик, який спотворює українську лексику. Рубрики дитячих журналів «Говорімо без помилок», ребуси, загадки,  «Слова дивляться в люстерко», експрес тренінг на знання фразеологізмів, «Здолаймо суржик», «Мова символів», «Самочитайлик» допоможуть учасникам гри пірнути в захоплюючу та водночас незвідану та багатогранну українську мову та її писемність.

Література: Євгенія Чак «Таємниці слова»., дитячі журнали «Джміль»№2 /2021., №10/2020., №3/2021.,№9/2020.,журнал «Пізнайко»№10/2021., №9/2021., журнал «Крилаті» №1/2021., №4/2020., журнал «Колосок» №10/2021., «Пізнайко» №8/2019.

Відповідальна: Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top