Мовознавчий екскурс “Мова – глибина тисячоліть”

Ми, українці – щасливі, бо маємо свою державу Україну і свою українську мову. Наша мова – одна з найрозвиненіших мов у світі. Вона барвиста, співуча і лагідна. Тому кожен із нас і всі ми гуртом маємо плекати і берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.

Щорічно 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія, в Україні відзначається День української писемності і мови.

Традиційно до цієї дати працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради організували мовознавчий екскурс “Мова – глибина тисячоліть”.

Бібліотекарі представили книги мовознавчого характеру для дітей. Книги Д. Павличка «Рідна мова», «Наша мова – солов’їна». «Світ дитячих запитань» О. Коритченкової познайомлять маленьких чомучок з веселими лічилочками, віршами, мовними загадками та казками, приказками та прислів’ями про мову та рідний край. Книги І. Січовика «Словограй» та «Мовограй» відчинять дітям двері у цікавий світ рідної мови та залучити їх до творчості. В цих книгах маленькі користувачі можуть найти для себе хитромудрі запитання, ребуси, загадки, шаради, мовні кросворди, анаграми, мовознавчі ігри. Для користувачів середнього та старшого віку бібліотекарі  підготували такі книги як «Цікавинки української мови», «Український правопис», « Мовностилістичні поради». На нашому мовознавчому екскурсі всі охочі можуть найти і словник вишуканої української мови, і книги енциклопедичного характеру. Книги навчать дітей поважати та любити Україну та рідний край, дадуть відповідь на безліч запитань, а батькам допоможуть виховати свою дитину доброю, грамотною та справжнім патріотом своєї країни.

Захід дасть можливість перевірити свої знання з української мови, свою пам’ять, увагу,  спостережливість. Його головною метою є виховання поваги до рідного слова, до мовних скарбів нашого народу. Тож ласкаво просимо, після закінчення карантину, приходьте до нашої бібліотеки та ознайомлюйтесь з цими чудовими перлинами українського слова.

Відповідальна: Воробчак М.Д.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top