“Кинемо природі рятувальне коло”

Світ, у якому ми живемо, красивий і неповторний. Кращий і досконалішим мають робити його люди, котрі дістали у спадок від попередніх поколінь щедрі землі, повноводні річки, казкові гори, моря, зеленочубі лісові масиви.

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Головна мета свята – стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

 Готуючись до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано- Франківської МЦБС  Департаменту культури міськради була оформлена книжкова виставка – заклик “Кинемо природі рятувальне коло”, де представлена література присвячена природі і її охороні.

Виставка допоможе згадати, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому у День охорони навколишнього середовища  зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, як допомогти природі. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування у лісі, полі, біля річки. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

Святкування цього Дня розраховане на те, щоб принести людський фактор у питання охорони навколишнього середовища, дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку, сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природних питань є громади, а також , щоб у всіх країн і народів було більш безпечне й благополучне майбутнє.

Саме від нас залежить наше майбутнє!

               Відповідальна за захід бібліотекар Матієшин О.Є.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top