Книжкова виставка-подія “Декларація про державний суверенітет – перший крок до Незалежності”

16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР 12-го скликання (Верховна Рада України 1-го скликання) прийняла важливий політичний і правовий акт – Декларацію про державний суверенітет України. Здобуття суверенітету для кожної держави — це перший її крок у досягненні свободи й незалежності, крок до соціально-економічного та духовного прогресу, благополуччя й добробуту народу. 

З нагоди цієї дати та з метою формування у майбутнього покоління національної свідомості,  патріотизму і відповідальності за долю України, 15 липня 2021 року у бібліотеці-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена книжкова виставка-подія “Декларація про державний суверенітет- перший крок до Незалежності”. Бібліотекарі ознайомили присутніх з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, зі статтями «Декларації про державний суверенітет України», «Актом проголошення незалежності України», звернувши увагу на те, що суверенність та незалежність України – заслуга не тільки певних політичних сил та рухів, але й всього українського народу, здійснення мрій багатьох його поколінь.

Прийняття Декларації про державний суверенітет України стало важливою віхою в здобутті державної незалежності нашої країни. Цей історичний акт ми завжди повинні пам’ятати і вшановувати його значення.

Відповідальна: Непеляк Т.Р.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top