“Лише сильним дано право на безсмертя…”

“Лише сильним дано право на безсмертя…”
Олександр Довженко

В рамках проєкту #бібліотека_у_дворах бібліотекарі вирушили у двори поблизу бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради для того, аби познайомити читачів зі справжніми героями зі сторінок книг, які є в нашій бібліотеці. Адже з 23 травня триває тиждень вшанування українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу і незалежність нашої держави.

Прикметно, що наш захід збігся із другою річницею з дня смерті українського поета єврейського походження, дисидента, “постшістдесятника” Мойсея Фішбейна. Український поет і патріот, який виховувався у зросійщеній єврейській родині, свідомо обрав україноцентричну позицію, а мовою своїх неперевершених тендітних віршів та віртуозних перекладів обрав українську. 

Серед звитяжців, яких ми вшановуємо в День героїв, звісно, вояки УПА. Ось що про це думав Мойсей Фішбейн: “Якби я жив у той час і був навіть не молодою людиною, я б усе одно пішов до Української повстанської армії. УПА була єдиною армією, яка воювала за незалежність України. До якої армії ще я, український поет, міг піти!”

А ще він казав: «Український поет не повинен ставитися позитивно чи негативно до українського народу, більше того – я український націоналіст, яким повинен бути кожен поет».

Вивчати життя національних героїв пропонуємо нашим відвідувачам, читаючи книги та періодику в бібліотеці. І нехай їхні вчинки надихають нас на відчайдушний спротив ворогу і дають надію на світле майбутнє нас та наших дітей.  

Відповідальні: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top