Літературна година “Ольга Дучимінська – нескорена українка” /до 140-річчя від дня народження/

8 червня 2023 року виповнилося 140 років від дня народження Ольги Василівни Дучимінської.
Ольга Дучимінська – українська письменниця, поетеса, літературна критикиня, перекладачка (з чеської, німецької, російської), журналістка, народна вчителька, культурно-освітня діячка, одна з активних організаторів жіночого руху в Галичині, дослідниця фольклору, етнографії та мистецтва Гуцульщини й Бойківщини. Співробітниця журналу «Жіноча Доля».

8 червня 2023 р.  в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС (вул. П. Орлика,5) Департаменту культури міської ради працівники читального залу ЦБ  на  запрошення  Богдани Ботюк, завідувачки відділу денного перебування Івано-Франківського  територіального центру соціального обслуговування, у форматі волонтерської діяльності провели літературну годину “Ольга Дучимінська – нескорена українка” (до 140-річчя від дня народження).

Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова в своєму виступі розкрила життєвий і творчий шлях Ольги Дучимінської –  великої Патріотки рідної землі. Зокрема вона зазначила: “Ольга Дучимінська – українська письменниця-страдниця, яка ніколи не нарікала на свою долю. А мала би. Самотність, яка супроводжувала її усе життя, була ціною за її бажання жити вільною… Жінка, що пройшла споришеву дорогу, довжиною більше століття, і пронесла своєю долею важкий хрест нації, вкоронувавши свою голову колючим терновим вінком”. 

Бібліотекарі читального залу ЦБ Оксана Дубовська та Зоряна Петрик декламували поезії з першої збірки літераторки “Китиця незабудьків” та періоду заслання. Також присутнім в залі був показаний відеоматеріал відповідно до теми.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ – Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top