Літературна зустріч “Калина Ватаманюк: просвітлення душі словом”

Калина Ватаманюк –  відома на Гуцульщині і далеко за її межами журналістка та талановита письменниця, володарка найвищої журналістської премії “Золоте Перо”, член Національної спілки письменників України, Заслужений журналіст України, лауреат літературно-мистецьких премій ім. Василя Стефаника та Марка Черемшини.  Авторка п’яти духовно-пізнавальних книг „Від лиця твого, Господи, судьба моя іде…”, „Сад моїх журавликів”, „Ми – діти Світла”, „Між хрестами і зорями”, „Очима душі”, які преображають людські душі. Провідною ниткою крізь усі її твори проходить Світло нетварне і Любов. Актуальність та  постійна популярність цих творів в тому, що вони відкривають читачеві дію Божого провидіння в долі людини. 

Калина Ватаманюк є однією з фундаторів Духовно-екологічного центру християнської злагоди і любові “Здвижин”, який заснувала в 2003 році,  спільно зі своїм чоловіком Дмитром. Цей єдиний у своїй новітній формі християнського життя центр, яким молитовно опікується Коломийська єпархія УПЦ КП, розпочав своє життя з публікації «Хрест» у першій книзі пані Калини «Від Лиця Твого, Господи, судьба моя іде…». 

27.01.2022 року о 13.00 працівники читального залу ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели літературну зустріч  “Калина Ватаманюк: просвітлення душі словом”.

Провідний бібліотекар читального залу, Надія Каретнікова, лаконічно розповіла про життєвий і творчий шлях письменниці, про складне дитинство та випробування, що випали на її долю, продемонструвала книги письменниці, прочитала вірш посвяту Калині Ватаманюк. За свідченням багатьох читачів, книги Калини Ватаманюк допомагають  утвердитися на шляху християнського життя, подолати виклики долі, іншими, духовними, очима подивитися на світ. Читаючи книги цієї непересічної авторки, мимоволі відкриваєш душу і наповняєшся світлом. Її слово наводить на глибокі рефлексії, піднімає величезні пласти роздумів. Душа плаче, але омита сльозами, вчиться більше співчувати, співстраждати, любити. Вузлики на пам’ять, які так майстерно в’яже письменниця проникають в єство читача, надовго карбуються в пам’яті. 

У цьому році Калині Ватаманюк виповнюється 75 років. Щиро бажаємо цій талановитій письменниці і незвичайній жінці здоров’я, творчої наснаги і сили на її подвижницькій духовній ниві.

Відповідальна: Надія Каретнікова. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top