Літературна містерія “Таїна Різдва”

Тешуть теслі з срібла сани,

стелиться сніжиста путь.

На тих санях в синь незнану

Дитя Боже повезуть.

Б.-І. Антонич «Коляда»

 

Різдвяні свята тривають, як і незвичайно довгі зимові канікули у школярів; а для нас, бібліотекарів бібліотеки-філії №3 департаменту культури Івано-Франківської міської ради, це зайва нагода запросити до книгозбірні наших молодших читачів, щоб підсилити різдвяний настрій та задоволення від зимового відпочинку гарними книжками.

Тож 13 січня ми провели різдвяну містерію «Таїна Різдва». В затишній залі зимової бібліотеки ми підібрали дітлахам твори, які дають змогу читачам пережити найвідомішу біблійну історію за допомогою магічної мандрівки крізь час і простір у Вифлеєм, коли там сталася радісна новина – народилося Дитятко Ісус.

А ще ці книжки про тепло і затишок родинного свята. Про цінності і традиції, що єднають покоління. Ці книжки, немов мішок із подарунками святого Миколая, наповнені рецептами святвечірніх страв, колядками і віршами, чудесними історіями, без яких неможливе святодійство Різдва.

Різдвяні легенди «Вифлеємська ніч» знаменитої Сельми Лагерлеф подарують вам можливість вирушити разом із мудрецями до Вифлеємської яскині, дізнатися, що напророкувала імператорові Августові віщунка Сибілла, як бджілки та лілії врятували Немовля від меча римського воїна. А найголовніше – допоможуть відкрити своє серце для новонародженого Христа.

Добірка різноманітних різдвяних історій «Різдвяна ніч. Легенди, казки, оповідання» від невідомих авторів. Вона буде добрим подарунком до світлого свята Різдва Христового для усієї родини.

«Дорога до Різдва» – сучасні українські письменники Тарас Прохасько, Іван Андрусяк, Кость Москалець, Богдана Матіяш, Надійка Гербіш та інші діляться з нами досвідом пізнання Різдва Христового.

В книжці «Ісус промовляє. Історія Різдва» авторка Сара Янг нагадує малим читачам справжній сенс Різдва – народження Ісуса.

Про різдвяну доброту і натхнення, про чудесне перетворення людської душі у світлі Різдва – у теплих оповіданнях популярної канадської письменниці Лусі Мод Монтгомері.

Ці та інші книжки на різдвяну тематику і ви можете знайти в нашій бібліотеці.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top