Літературна хвилинка “Багатовимірний світ Марії Вайно”

Сьогодні, 13 березня 2021 року, святкує свій день народження прикарпатська поетеса, новелістка і кінодраматург, член Національної спілки письменників України та Національної спілки кінематографів України, світла і прекрасна людина, чарівна жінка, талановита письменниця, глибокий психолог, неординарний митець – Марія Едуардівна Вайно.

З нагоди її ювілею працівниця бібліотеки-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували літературну хвилинку “Багатовимірний світ Марії Вайно”. Своєю літературною стезею письменниця йде терпко і самовіддано вже добрих чотири десятки літ, при тому, що залишається потенційно молодим автором. Сьогодні Марія Вайно – автор більше як десятка книг, серед яких є поезія, проза та кіносценарії. Авторці притаманні свій стиль, глибока душа, правдиві почуття. Вона додає до сучасної поезії свої барви, емоційні акценти, спалахи безоглядної щирості. Її твори завжди спонукають читачів до роздумів, вчать як стати кращими, як навчитись відчувати інших, як кохати. Основні теми означені письменницею вже з перших книг: це теми любові, зради, жіночої самотності. Вся її творчість це ода жінці, її долі, у якій вона керується почуттям. Марія Вайно – двічі лауреат Всеукраїнського конкурсу “Коронація слова” (в жанрі кіносценарію 2000 року та в жанрі роману 2001 року), лауреат літературних премій імені І.Я.Франка в галузі літератури (2006 року) та обласної премії імені В.Стефаника (2013 року).


Тож прийміть найщиріші вітання, шановна ювілярко, від ваших вдячних читачів – міцного вам здоров’я, весняного настрою та творчих задумів.
Відповідальна: Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top