Літературний вечір “Високе світло імені та слова” /до Дня народження Лесі Українки/

Щорічно, вся Україна вшановує славетну і незабутню Лесю Українку. Письменниця постає перед нами все в більшій величі, все в більшій славі, її ім’я яскраво світить на осяйнім видноколі вітчизняної літератури і культури загалом.

15.02.2023 року працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради на запрошення  Богдани Ботюк, завідувачки відділу денного перебування Івано-Франківського  територіального центру соціального обслуговування, у форматі волонтерської діяльності провели літературний вечір “Високе світло імені та слова” /до Дня народження Лесі Українки/.

Бібліотекарі підготували до заходу розгорнуту інформацію про життя та творчість поетеси, письменниці, культурного діяча свого часу.  З‘явившись на межі двох століть і двох епох, її творчість стала однією з вершин української літератури, а талант проявився в багатьох царинах літературної творчості – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.

“Леся Українка належить до митців, які пережили свій час, а її літературна спадщина стала однією з вершин художньої свідомості українського народу і водночас видатним набутком світової літератури…”, – так розпочала свій виступ бібліотекар читального залу Надія Каретнікова.  Надзвичайно вдало відтворила емоційну гаму поезії Лесі Українки бібліотекар Ірина Казакова. Вона розповіла про місце в житті Лесі Українки Сергія Мержинського та Климента Квітки. Були продекламовані вірші, присвячені Сергію Мержинському. Також бібліотекарі читального залу ЦБ читали вірші  “Надія”, “Конвалія”, “Мій шлях ”, “Без надії сподіваюсь” та інші. 

Класика української поезії, довершене слово, глибина змісту, емоційна палітра творів неперевершеної Лесі Українки не залишили байдужими присутніх на заході. Вони активно читали поезії, обмінювалися враженнями, спілкувалися між собою.

До заходу бібліотекарі презентували тематичну книжкову виставку “Ти себе українкою звала…”. 

Відповідальні за проведення заходу Надія Каретнікова та Ірина Казакова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top