Літературний діалог «Не у минуле, а в майбутнє до тебе ми Тарасе йдем»

І вам слава, сині гори,
Кригою окуті!
І вам, лицарі великі
Богом не забуті.
Борітеся — поборете!
Вам бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

Тарас Шевченко

Тарас Шевченко – видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Саме сьогодні, 9 березня день народження цієї визначної людини.

9 березня 2023 року працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, підготували і провели літературний діалог «Не у минуле, а в майбутнє до тебе ми Тарасе йдем».

Бібліотекарі захід провели в ліцеї №12, де з нетерпінням вже чекали  учні 1 класу зі своєю класною керівничкою, Федів Любов Зіновіївною.

Цікавою була розповідь про Шевченка, його дитинство, юність та про його творчий шлях,  яку підготувала  бібліотекарка дитячого відділу. Музичний супровід надала вчителька з музики ліцею №12 Чайківська Наталія Степанівна. Порадували грою на бандурі учні 5 класу, Анастасія Комарова та Мельник Матвій, під керівництвом  вчительки ДМШ №2, Короткової Наталії Миколаївни.  

Діти декламували вірші вічного  Кобзаря, співали пісні на його слова, відтворювали за допомогою рухів слова поезій.

 Та найбільше сподобалось малюкам відповідати на запитання з вікторини. Всі присутні отримали цікаві візитки з відомостями про бібліотеку та цитатою з поезій Тараса Шевченка.

Діти ознайомилися з деякими книжками Т. Шевченка, такими як «Дитячий Кобзар», «За сонцем хмаронька пливе», «Грай же, море», «Садок вишневий коло хати», творами про нього: Оксана Іваненко «Маленьким про великого Тараса», Степан Васильченко «Чарівна книжечка».

Бережіть себе. Будьте здорові. Чекаємо Вас в нашій бібліотеці.

Відповідальні за проведення Магас М. М., Лесик Л. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top