Літературні поради “Що читати цієї весни”

Очікування весни – це як очікування раю…
Стівен Кінг

26.03.2021 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували літературні поради “Що читати цієї весни”.

3 місяці натхнення, 92 дні ніжності, 2208 годин оптимізму, 132480 хвилин краси, 7948800 секунд оновлення – це весна. Пора сонця і тепла, зелені і квітів, щирих посмішок і світлих надій. Відчуваємо всім серцем, як оживає природа, радіймо весняним квітам, зеленій травичці та насолоджуємося, навіть, весняним дощем. Починаємо день з посмішки, добрих думок і улюбленої музики.

Отож, бібліотекарі підготували для читачів книги з весняним настроєм, щоб вони, попри пандемію, відчули теплу, чарівну атмосферу. Весна, на думку японського письменника Харукі Муракамі, така пора року, коли варто починати робити щось нове. Бібліотекарі рекомендують користувачам книги та журнали, які містять цікаві поради, креативні ідеї для створення весняного інтер’єру вдома і на роботі та корисну інформацію, як додати свіжого весняного настрою в одязі та аксесуарах. А також пропонують не забувати про чарівні весняні справи: щодня вдихати свіже  весняне повітря, слухати веселий спів пташок, придбати нову весняну колекцію чаю, випити філіжанку кави на сонечку, влаштувати весняну фотосесію, надихатися поезією українських поетів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Олександра Олеся, Максима Рильського, Василя Симоненка, Ліни Костенко про найромантичнішу пору року… Можна й самому спробувати писати вірші. Також бібліотекарі пропонують добірку ду-у-уже весняних книг, легких, ніжних, наповнених любов’ю і вірою в краще: Туве Янсон “Країна Мумі-тролів”, Бруно Ферреро “Квіти просто квітнуть”, “Завжди буде новий день”, Ірен Роздобудько “Одного разу”, Йоганна Яґелло. “Тирамісу з полуницями”, Ніка Нікалео “Квітникарка”, книги із серії “Теплі історії”, Е. Хемінгуей “Свято, яке завжди з тобою”.

А ще. радимо прочитати:

Александр Дюма “Граф Монте-Крісто”. Улюбленець багатьох поколінь. Справді яскрава особистість – Дюма подарував нам не одного героя дитинства. Однак “Граф Монте-Крісто” стоїть окремим пунктом у надзвичайно великому літературному доробку Дюми. Коли все складається не так, коли тануть надії на справедливість “Граф Монте-Крісто” з’являється як рятівне коло. Неймовірна історія, неймовірний сюжет, для неймовірних людей.

Елізабет Ґілберт “Природа всіх речей”. Алмі Віттекер, неймовірній жінці з гострим допитливим розумом та невгасимою цікавістю до навколишнього світу, випала доля жити в епоху наукових експедицій і революційних просвітницьких ідей. Суспільні приписи і обов’язок тримають її у суворих рамках раціонального, а кохання і жага до знань спонукають до пошуків за межею осяжного.

Луїза Мей Олкот “Маленькі жінки”. Четверо сестер Мег, Джо, Бет та Емі — справжні маленькі жінки. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім’ї. Вони готують їжу, працюють, допомагають в домашніх справах, очікуючи на батькове повернення з війни. “Маленькі жінки” – зворушлива, місцями сумна, а іноді з гумором історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Це розповідь про благородство, відданість і справжню любов.

Тетяна Белімова “Трояндовий джем”. У збірці зібрані дуже різні твори. Є тут і ранні оповідання, і новели, написані нещодавно. Проте об’єднують їх, звісно ж, теплота, що стала візитівкою «Теплих історій», доброта й бажання трішки розрадити читача в нашому непростому сьогоденні. Авторка засвідчує, що всі історії тут не вигадані, вони насправді були пережиті їхніми героями, а вже самі персонажі потім, на вушко, розказали їх у різний, інколи досить несподіваний, спосіб.

Ельчин Сафарлі. “Дім, де жевріє світло”. Книга складається з коротеньких листів люблячої бабусі до своєї онуки. Кожен лист – це маленька історія, сповнена щирістю та бажанням поділитись частинкою добра. Книга наповнена духом моря та ароматами джемів. Хто зна, може після такої книжки, ви станете неперевершеним майстром з варіння найсмачніших джемів в світі!

Після закінчення карантину запрошуємо до бібліотеки, для того аби обрати собі книгу для читання. Її можна буде читати вдень на весняному сонечку під квітучою вишнею, чи у бібліотеці, або ж вдома. Не втрачайте таких прекрасних миттєвостей. Щастя – в дрібницях навколо нас. Читайте надихаючі весняні книги та дивіться відео на нашому You Tube каналі:  https://youtu.be/vP1aTNcezfY

Нехай весна принесе у Ваше життя лише хороші враження та позитивні зміни! Бережіть себе та будьте здорові!

Підготувала  Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top