Літературні читання “Творчий каземат Є. Гуцало”

б5ф12 січня у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) відбулися літературні читання “Творчий каземат Є. Гуцало” з нагоди 80-річчя від дня народження українського письменника, журналіста, поета.

Бібліотекар ознайомила присутніх з біографією Євгена Пилиповича Гуцало. Народжений в учительській сім’ї та виплеканий у оточенні чудової подільської природи, він став людиною з особливо загостреною увагою до всього, що відбувається навкруги та невимовною любов’ю до літератури. З-під його пера виходили чудові твори і для дорослих і для дітей, аналітичні праці та кіносценарії. За повість “Саййора” та збірку оповідань “Пролетіли коні” у 1985 році він був відзначений звання лауреата Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка.

Опісля для учнів 1-5 класів була проведена літературна гра-загадка “Наші пухнасті друзі у творах Є. Гуцало”. Діти на “чарівній галявині” обирали зображення своїх улюблених тварин і на звороті дізнавалися у якому оповіданні автор згадує про них. Після цього залюбки зачитували захоплюючий уривок з даного твору, а згодом брали його для домашнього читання.

Світ дитинства у творах Є. Гуцало особливий. Цей дивовижний світ квітів, річок, гаїв, звірів та птахів, в якому живе дитина,- все це побачено й зображено тонким поетичним зором ніжною душею письменника. І усі відвідувачі змогли поринути у цей чарівний світ.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top