Патріотичний діалог “Українські політв’язні – виразники національного болю, гніву і боротьби”

аб1212.01.2017 року о 13.00 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16) відбувся патріотичний діалог “Українські політв’язні – виразники національного болю, гніву і боротьби” (до відзначення Дня українського політв’язня).

Саме в цей день 45 років тому(1972) в Україні розпочалася “друга хвиля” масових арештів. За ґратами опинилися лідери шістдесятничества: Іван Светличний, Євген Сверстюк, В’ячеслав Чорновіл, Іван Дзюба, Валерій Марченко… Список сягнув сотні осіб. За цим стояли сотні обшуків; тисячі людей були стероризовані допитами.Репресивна машина охопила всі регіони України, де жевріло національне культурне життя.

Спілкуючись з користувачами, бібліотекар підкреслила, що шістдесятники продовжили свою боротьбу і в неволі, борючись за статус політв’язня, захищаючи свою честь й гідність цілої нації. Шістдесятники мали моральну підтримку демократичного світу. Через них світ довідався про Україну, яка бореться, – і став їй допомагати. Цей день – нагадування для нас про те, яким чином можна все поміняти. Це, без перебільшень, – дороговказ у позитивне майбутнє.

Молодих користувачів бібліотеки зворушила розповідь очевидця тих подій. Користувачам також представлена виставка-перегляд “Судилось вам, живим, крізь пекло таборне пройти”.
Захід проведений для юнацтва, відповідальна бібліотекар абонементу ЦБ Данилів Л. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top