«Майдан у пам’яті людській, майдан у серці народу»

21 листопада в нашій країні відзначається День Гідності і Свободи. В цей день і в нашій бібліотеці –філії №1 (вул.Вовчинецька, 206) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськвиконкому о 14 год. відбувся урок національної гідності «Майдан у пам’яті людській, майдан у серці народу».
Бібліотекар наголосила, що історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. Україна не раз піднімалася з колін. Побита і ціла в ранах, та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів.Події початку днів Революції Гідності і Свободи  перетворилися у справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася  приспана роками національна свідомість людей.


Ми сьогодні  в скорботі й з великою нашою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної сотні, котрі від тепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. В читальному залі присутні пом’янули хвилиною мовчання Героїв Майдану, запалили свічку пам’яті Героям.Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.
Цей захід – нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам’яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top