Майстер-клас “Весняні сонечка”

Прилетіло сонечко

На мою долонечку,-

Крильця червоненькі,

Цяточки чорненькі.

По всіх пальчиках ходило,

З мізинчика полетіло.

Однією з найулюбленіших комах родом з дитинства є сонечко – яскраве та зовсім нешкідливе. Цю комашку люблять діти й дорослі по всьому світу, далебі поширене сонечко на всіх континентах. У багатьох культурах вважається, що ці маленькі комахи приносять щастя, успіх та везіння, а ще їм заборонено завдавати шкоду. Ось так! Ми звикли до червоного кольору комахи, а вони бувають синіми, білими, жовтими і навіть чорними, а кількість чорних цяток коливається від двох до понад двадцяти. Найпоширеніші в наших краях сонечка із сімома чорними цятками.

А поки ці дивовижні комахи не полетіли в далекі краї, ми познайомили з ними дітей на творчому майстер-класі, який провели бібліотекарі бібліотеки-філії № 3 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в мистецькому центрі “Підземний перехід Ваґабундо” 25 травня 2022 року.

Завдяки цьому майстер-класу, діти не лише зробили веселих та яскравих сонечок, а й дізналися про них чимало цікавого. До речі, сонечко – популярний герой багатьох мультфільмів та анімаційних стрічок і дітям про це добре відомо. А наші сонечка – паперові, та не менш цікаві та кумедні. Отож для виготовлення сонечка нам знадобився лише кольоровий папір, ножиці, клей та фломастери. Ми вирізали деталі (крильця, тільце, голова та вусики), склеїли їх як годиться, намалювали цятки та оченята і все – милі комашки-сонечка створено! А вийшли вони приголомшливо красиві, барвисті та потішні. Кожна дитина отримала свого вісника щастя ( і не одного), залишилося загадати бажання.

Відповідальні всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top