Майстер клас “Маленькі кулінари”

У неділю рано встану
І будить не буду маму,
Одягну я фартушок
Та спечу я пиріжок.

На Франківщині неділя асоціюється з варениками. Але ми їх називаємо – «пироги». Як у пісні «…любив козак дівчину і з сиром пироги». Пироги у нас різноманітні: і пісні (з квасолею, капустою, картоплею, грибами…) заправлені смаженою цибулькою на олії; і не пісні (з сиром, з картоплею+сиром, з м’ясом) заправлені шкварками, чи зі сметаною; та солодкі (з вишнями, полуницями, афинами та іншими ягодами) посипані цукром чи политі фруктовим сиропом.

Тому й зібралися сьогодні в бібліотеці – філії 17 (с. Березівка) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради на майстер клас «Маленькі кулінари», щоб поговорити про тісто, вироби з нього, ну і звісно ж про вареники. Як виявилось, щось робити з тіста не так просто, адже воно як живе, змінює свою форму. Але ми старалися і нам вдалося. Хтось зліпив свого першого пирога. Комусь вдалась коса плетена з тіста, яка перетворилася на красивий калачик, старші дівчата виліпили ангеликів, зірочки, сердечка. 

То ж, дорогі мами маленьких відвідувачів бібліотеки, від сьогодні ваші діти ліпитимуть вареники з вами, дозвольте їм це робити, вони вже вміють.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top