Майстер-клас “Пасхальний декор”

Чудової весняної пори до нас приходить Великдень – одне з найбільших і найвеличніших християнських свят. День весняної перемоги над зимою, світла над темрявою, торжества життя над смертю. А цьогоріч всі ми з нетерпінням та надією очікуємо такої бажаної перемоги над ворогом!

15 квітня 2022 року працівники бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували яскраві ідеї пасхального декору.

Великодня писанка відводить від людини всі напасті, оберігає добру людину від усякого лиха.У народі казали, що коли люди перестануть писати крашанки, світ опанує нехрист, а допустити цього аж ніяк не можна. І сьогодні ми разом з нашими малими читачами включили фантазію, взяли в руки яйце та зобразили на ньому весь світ: і звірят, і пташенят, і травинку, і квіточку, і небо, і сонечко, і різні візерунки і зробили життя казковим, веселковим.

Великдень — це можливість творити власноруч найгарніші писанки і не боятися, що щось не вдалося . Декор не повинен бути складним, а розписувати яйця можна пензликом для малювання звичайними акварельними, акриловими фарбами, фломастерами, восковими олівцями. А ще крашанки можна посипати золотистою фарбою-присипкою чи різнокольоровою посипкою для пасок. На прості білі яйця навіть дитина може приклеїти іграшкові очі і намалювати смішні личка. А ще дітям дуже сподобалося виготовити власноруч великоднього європейського кролика чи то зайчика зі звичайного кольорового паперу та у техніці оригамі. Дітям подобаються пасхальні кролики (особливо шоколадні), адже це дозволяє їм зануритися в казку та просто погратися. Цікаво, оригінально та незвично оздобити свій великодній кошик дуже легко та весело – експериментуйте, шукайте і творіть, не обмежуючись ніякими рамками! Та не забуваймо, що у писанці дух Божий, безсмертя роду, традиції та звичаї вільного народу! Наші мальовані писанки діти принесуть додому в дарунок рідним та близьким, і світ стане писанковим, сонечко освітить українську землю і запанує мир! Христос Воскрес!

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №3.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top