“Подаруй книзі життя”

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність.

Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі».

В.О. Сухомлинський

 

Книги відкривають нам свої таємниці. Одна дарує нові знання, інша дає поради, третя – втішає, четверта – розвеселяє. Тому, якщо людина багато читає, вона не тільки багато знає, але й ніби проживає багато цікавих життів.

Книга потрібна людині як повітря, як світло. З дитячих років вона допомагає вам пізнати світ, знайомлячи з казками, веселими та сумними віршами, оповіданнями про великих і сміливих людей, таємницями природи. Книги – як люди: народжуються, живуть, старіють. Як і люди можуть хворіти. А захворівши, потребують лікування.

     15.04.2022 р. о16:00  завідувачка   бібліотеки-філії №12 с. Микитинці, (вул. Грицишина, 10) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було проведено захід  «Подаруй книзі життя».

Є в бібліотеці книжечки – ті, які дещо зносилися та  втратили свою привабливість, тож вони ще з більшим нетерпінням очікують на  турботливі рученята юних «лікарів». Неможливо уявити роботу бібліотекаря без допомоги читачів. Основна мета в роботі з активістами, щоб любов до книжок і бібліотеки вони зберегли надовго і могли передати її своїм товаришам. Участь учнів в роботі бібліотеки розвиває їх творчі здібності, навички, розширює  кругозір, виховує культуру читання та бережливе ставлення до книги.

 Діти із захопленням брали участь в ремонті книг та серйозно віднеслись до виконання роботи. Завдяки їх старанням багато сумних, але мудрих книжечок здобули нове життя та веселу посмішку від розуміння, що вони зможуть нести знання ще багатьом своїм читачам. В процесі роботи  бібліотекар Гунчак Тетяна  дала  дітям  поради як продовжити життя книжки, а ще провела з дітьми цікаву  гру   «Книга твій друг». Бібліотекар разом із «полікованими» книгами щиро дякують діткам за їх працю.

Книга – найкращий друг дітей. А щоб було приємно спілкуватися з нашими мовчазними друзями, ми повинні про них піклуватися, оберігати, а при необхідності, лікувати. Адже любити книгу – значить шанувати її. Бережіть книжку! Допоможіть їй залишатися красивою і чистою, а вона допоможе вам стати освіченими людьми!

Відповідальна за захід Гунчак Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top