Майстер-клас “Різдвяний “павук” – оберіг та символ родоводу”

Солом’яні «павуки» є одним з найдавніших творінь із соломи, і мабуть, найзагадковішим. Традиція виготовляти різдвяних «павуків» була переважно справою жіночих рук. Підвісні декоративні конструкції славилися прикрасою селянського житла і традиційним оберегом дому та його господарів. Вважалося, що вони охороняли будинок, приносили добробут і щастя в сім’ю, вбираючи в себе всю негативну енергію, яка була присутня в будинку.

Сьогодні, 04.01.2022 року, в бібліотеці-філії № 22 (с. Тисменичани, вул. Грушевського, 54) Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради був підготовлений і проведений майстер-клас «Різдвяний «павук» – оберіг та символ родоводу».
Відвідувачі з цікавістю слухали розповідь про використання соломи в українському побуті, про її декоративні та цілющі властивості. Найбільшого захоплення і задоволення принесла робота над створенням «павучка». Діти натхненно нанизували соломку до соломки. Праця виявилась кропітка, важкувата, але в результаті «павучки» вийшли чудовими. А винагородою за працю, став гарненький павучок виготовлений власноруч.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top