Майстер-клаc “Весняна квітка”

Хоча надворі ще зима, та весна-красна вже не за горами, а з нею сонечко ясне, голосний щебіт ранніх пташок, аромат весняних квітів.

Першим попередником весни, який говорить про те, що скоро настане довгоочікуване тепло, є не тільки крокуси і проліски, але і прекрасна срібляста мімоза. Витончена сріблясто-зелена рослина, з ажурно-перистими листочками і пухнастими золотисто-жовтими китицями квітів з сильним чаруючим ароматом. У народі “мімоза” стала символом початку весни.

09.03.2023 року в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся майстер-клас “Весняна квітка”  Діти виготовляли  гілочку мімози. Зробити своїми руками таку цікаву гілочку можна з  серветок, гофрованого паперу, хутра, шовку, тканини та з багатьох інших матеріалів. Виготовляти таку  красу завжди легко і приємно, необхідно тільки запастися терпінням.

На нашому майстер-класі діти працювали з фетром, фоаміраном, ватою та стрічками. Вироби вийшли гарні, барвисті та цікаві.

Така гілочка може стати прекрасним подарунком для матусі, сестри чи бабусі, а ще гарним доповненням до квіткових букетів. Але перш ніж почати працювати бібліотекарка розповіла дітям про цю весняну квітку. Діти були здивовані, що  рослина, яку в нас прийнято називати мімозою, такою не є. Насправді, в українській класифікації, вона називається акацією сріблястою –  це вид дерева з роду акацій. Зростає акація срібляста на південно-східному узбережжі Австралії, у південній Європі, південній Африці, на Мадагаскарі. При сприятливих  умовах це дерево може досягти  45 м.  заввишки. Мімозу-акацію  в  Україні вирощують в теплицях, так як вона не переносить морозів нижче 10 градусів. У відкритому грунті  акація срібляста може зростати в Криму. Висота кримської акації сріблястої  10 м.  Незвичайність рослини в тому, що починає цвісти взимку, а закінчується цвітіння ранньою весною. 

А ще акація срібляста має лікувальні властивості.  Аромамасла цієї рослини мають протизапальну і  заспокійливу дію. Квіти і листя цього дерева очищають кров, зміцнюють печінку, жовчний і сечовий міхур.

Букети мімози-акації стали традиційним подарунком для дівчат і жінок до свята весни. І наші учасники майстер-класу також  привітають своїх рідних з цим чудовим святом.

Відповідальна за захід – Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top