«Мелодія різдвяної ночі»

Очікування і приготування до свята не менш приємні і радісні, ніж саме свято.  

 З 23 грудня 2020 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Г. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської  МЦБС  Департаменту культури міської ради   розгорнуто виставку-мозаїку «Мелодія різдвяної ночі».

 Відвідувачам бібліотеки працівники радять цікаві книги і безліч корисної інформації, як підготуватися до величного свята і збагатитися духовно. 

   А поринути у таємничу, сповнену див Різдвяну ніч,  допоможуть такі книги:

Войцеховскі С. Різдвяне диво Джонатана Тумі [Текст]/ С. Войцеховскі. –  Л.: Свічадо, 2019. – 40 с.

Діккенс Ч. Різдвяна історія [Текст]/ Чарльз Діккенс . — Л.: Видавництво Старого Лева, 2012 . –158 с.

 Лагерлеф С. Вифлеємська ніч [Текст] : різдвяні легенди/ С. Лагерлеф . – Л.: Свічадо, 2012. – 112 с.

    Перед Божими яслами [Текст]: різдвяні легенди і перекази українських письменників/ упорядник Зоя Жук . – Л.: Свічадо, 2009 . – 196 с.

   Різдвяна ніч [Текст]: казки, легенди, оповідання / укладач Зоряна Живка . – Л.: Свічадо, 2013 . – 136 с.

Ще трохи інформації про книги, які подарують вам справжнє тепло та радість. З такими книгами ви відчуєте справжній дух Різдва. 

Сельма Лаґерлеф «Вифлеємська ніч»

Так захопливо у зимове надвечір’я, коли світ готується до Різдва Христового, відкрити книжку і поринути у давні-предавні часи, у чарівну Вифлеємську ніч, коли Божа зоря сповістила світ про народження Спасителя людства. Різдвяні легенди знаменитої дитячої письменниці Сельми Лагерлеф подарують Вам можливість вирушити разом із мудрецями до Вифлеємської печери, дізнатися, що напророкувала імператорові Августові віщунка Сибілла, як бджілки та лілії врятували Немовля від меча римського воїна… А найголовніше – допоможуть відкрити своє серце для новонародженого Христа.

Луїза Мей Олкот «Коли приходить Різдво»

Коли ж приходить Різдво? Тоді, коли випадає сніг, щипає мороз? Коли готовий святковий стіл? Коли око милують різнобарвні різдвяні вогники? 

Коли всі люди здорові та щасливі й обдаровують одне одного дорогими подарунками? Мабуть, що ні. Різдво приходить тоді, коли ми вчимося від

маленького Ісуса любові та співчуття до ближнього. Коли вміємо побачити скрутне становище вбогої людини і простягаємо руку допомоги. Диво різдвяної ночі творять не величні слова і подарунки, а тихий дитячий шепіт вдячності і віра в те, що добро завжди перемагатиме зло. 

Теплі різдвяні історії відомої американської письменниці Луїзи Мей Олкот стануть чудовим доповненням до різдвяних свят для дітей та дорослих.

Юлія Смаль “Теплі історії з корицею”

Перед вами — затишна повість про щастя жінки. Вона схожа на клаптикову ковдру, де основа-полотно містить на собі різнокольорові шматочки тканини, які своїм поєднанням створюють унікальний візерунок. Текст має центральну сюжетну лінію: молода жінка трепетно любить свого чоловіка, виховує дітей пече яблука з корицею, піцу і лазанью, облаштовує будинок всілякими художніми дрібничками, готується до Різдва і святкує його з рідними, вирушаючи в подорож. Строкаті клаптики – це різноманітні історії кохання, згадані, списані з життя або вигадані самою героїнею повісті. Саме ці замальовки (або розповіді, як хочете) роблять книгу неповторною, дарують особливу насолоду від читання.

Також бібліотекарі підготували відеопрезентацію “Теплі книжки про Різдво і дива для холодних зимових вечорів”. Ці книги допоможуть налаштуватися на святковий лад, відчути незабутню атмосферу затишку і тепла.

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top