Мистецька година “У ролях моя біографія” /до 85-річчя Х. Фіцалович/

«Щаслива від того, що я мала те, чого прагнула: добру сім’ю, улюблену професію. В житті своїх героїнь я прожила десь 100 ролей. Різних за характером.» – Так казала про себе народна артистка України Христина Фіцалович. 

1 червня 2023 року працівники краєзнавчого відділу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели мистецьку годину, приурочену пам’яті Христини Фіцалович. Бібліотекарі ознайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом артистки: 

Уродженка і почесна мешканка Калуша, Христина Фіцалович в юності обрала собі музичну стезю. Закінчила диригентський відділ Станіславського музичного училища. З 1960 р. Христина Фіцалович отримує призначення на роботу до обласної філармонії на посаду солістки-вокалістки. У філармонії співає різножанрові твори: класичні арії та романси, народні, ліричні та жартівливі сучасні пісні. Крім того пробує себе в естрадному профілі — стає солісткою вокального ансамблю. Відтак її кличе сцена Івано-Франківського музично-драматичного театру ім. Івано-Франка, яка стала для артистки другим домом… 

Своїми спогадами про Христину Фіцалович поділилась науковиця, телерадіожурналістка, поетка, композиторка Галина Ільєва, підкресливши несподівані переплетення людських доль… Адже і в Галини Ільєвої, і в Христини Фіцалович викладала Божена Антонович – вихованка високої пісенної школи самої  Соломії Крушельницької. 

Захід доповнила добірка тематичної літератури.
Інформацію підготували працівники краєзнавчого відділу МЦБС.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top