Мовна скарбничка “Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття”

“Мова – це історія народу.
Це шлях цивілізації й культури”
О.Купрін

Рідне слово… Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню! Скільки в тобі доброти і лагідності, мудрості земної. Що може бути дорожчим для людини, за рідне слово, рідну мову.  У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність. Рідна мова – це скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінчена річка слів, струмочок надії. Українська мова – це мова віршів, пісень, казок, прислів’їв. Це наше безцінне багатство. Жодній мові світу не було так важко, як нашій: її принижували, забороняли, не давали розвиватись, карали, а вона, мов неопалима купина виринала з попелу та знову відроджувалася.

І сьогодні, 19.02.2021року,  в переддень Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено захід “Барвінкове розмаїття, мови рідної суцвіття”.

Діти, які відвідали в цей день бібліотеку, мали змогу перевірити свої знання з рідної мови, відповідаючи на запитання онлайн-вікторини, вони також відгадували загадки, читали вірші про мову, пізнавали з опису казкового героя, закінчували речення, а допомагала їм в цьому виставка-вікторина “Квітни мово, зірницями слова”, яка була розгорнута в нашій бібліотеці.

Відповідальна – Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top