Мовна скарбничка “Рідна мова-життя основа”

У барвінки зодягайся, моє щире слово.
Колосися житом в полі, піснею в оселі,
Щоб зростали наші діти мудрі і веселі.
Щоб на все життя з тобою ми запам’ятали,
Як з колиски дорогої мовоньку кохали.
Л. Забашта

21 лютого представники всього світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано в листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі,  який відзначають щороку, починаючи з 2000 року.

21 лютого до Дня рідної мови у бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в дитячому відділі проводився тематичний захід: мовна скарбничка «Рідна мова – життя основа».

                     

Найкоротший шлях до знань пролягає через гру, а різні ігри з буквами та словами відкривають перед дітьми цікавий світ рідної мови. Асоціативна гра «Скринька мовних цікавинок», вікторина «Лепетуни»,  завдання «Додай до слова» допомогли дітям відгадати загадки, вправлятися в скоромовках, самостійно утворювати слова, а матеріали виставки «Мова рідного слова» познайомили читачів з мовними традиціями, що сягають сивої давнини. Цікавими були для відвідувачів маленькі історії про те, «Як літери посварилися», «Про літери, що співають», казка «Дороговказ і мова». Найдопитливіші міркували над завданнями «Чи так буває?», «Продовжи віршик», «Допиши віршик», а наймолодші відгадували слова з абетки «Від А до Я» та гралися в забавлянки.

Відповідальні за проведення Араджіоні С.П. і Вінтон Н.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top