Мовний практикум “Соловейки” (Проєкт “Бібліотека в дії”)

“Бринить, співає наша мова,

чарує, тішить і п’янить”

 (О. Олесь)

В рамках проєкту “Бібліотека в дії” 2 квітня стартував мовний практикум “Соловейки”. Захід підготували та провели працівники краєзнавчого відділу  (вул. І. Мазепи, 1) та бібліотеки-філії № 4  МЦБС (вул. Є. Коновальця, 132 а) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради. Захід відбувся в підземному переході “Ваґабундо” для франківців та гостей міста – внутрішньо переміщених осіб. 

“Соловейки” мають на меті залучити  присутніх до рідного Слова та народних традицій. Саме тому практикум опирається не на шкільну програму, а на народознавчі студії. Соловейко – символ добра і кохання, весни та волі! Високого натхнення і неперевершеного таланту. 

Практикум складається з короткої теоретичної частини і практичного заняття. Учасники мали змогу зануритись у красу народної обрядовості; на основі веснянок і гаївок вивчили одну з відмінних рис української мови – кличний відмінок. А також гості спробували себе в ролі галицької ґаздині: просіювали решетом пшеницю, помішували колотівцею кулешу. Ліричним доповненням практикуму прозвучали веснянки: “Щебетала пташечка”, “Вербовая дощечка”, “Прийди, весно, красна!”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top