“Моя Україна – вільна держава”

День Конституції України- державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України у 1996 році. Тому з нагоди такого свята на передодні у бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготовлена інформаційна виставка “Моя Україна – вільна держава”. На виставці представлена література, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

День Конституції України – єдине державне свято,закріплене в самій Конституції. Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом-Днем Конституції України.

Депутати працювали над проектом,залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту-про державні символи України,про державну українську мову, про право приватної власності в Україні.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України її суверенітет і територіальну цілісність, яка була найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії. Кожний, хто хоче,щоб у Державі всі жили щасливо повинні добре знати Конституцію своєї Держави,розуміти її та виконувати.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top