Просвітницька поличка “Подорож в країну прав”

28 червня 1996 року народилася в нашій незалежній державі Конституція України – наш Основний Закон. Вона увійшла в наше життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

З нагоди цього свята в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул. Берегова, 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнута просвітницька поличка “Подорож в країну прав”.  З книг, презентованих на виставці,  користувачі дізнаються про складний і тернистий шлях створення нашого Основного Закону, про першу Конституцію України,яка датується 1710 роком і створена гетьманом Пилипом Орликом  (це була перша конституція в Європі і в світі).  Є на виставці також література про державні символи України (Тризуб, Прапор, Гімн), вони були символами українського народу протягом багатьох століть.  Гортаючи сторінки Основного закону, читач також  дізнається про  права, свободи та обов’язки  людини і громадянина.  А для юних користувачів розроблена вікторина “Запитання від Феміди”.

Вивчайте Конституцію України, цікавтеся минулим та сьогодення своєї країни, адже ці знання допоможуть вам  стати свідомими громадянами рідного краю.

Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top