“Моя Україна – єдина не подільна”

   День Соборності України – свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно – Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначаються з 1999 року.

 З нагоди відзначення 105 – і річниці День Соборності України, 21 січня 2023 року, у бібліотеці – філії №8 МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради бібліотекарка підготувала для своїх користувачів  вікопомну дату «Моя Україна – єдина не подільна».

  Спершу бібліотекарка розповіла – в історії кожної нації є дати, згадка про які змушує в єдиному пориві битися мільйони сердець цілого народу, одним з таких свят для України є День Соборності, що відзначають щорічно 22 січня. Сьогодні, в складних умовах, що відбуваються в нашій країні, поняття Соборність та свобода наповнюється реальним змістом. Вона актуалізується  як найвища цінність, за яку гинуть люди. Щодня українці ведуть боротьбу за свою єдність, волю та правду, жертвуючи своїм життям. Однак наші герої ризикують своїм життям не за повернення окремих територій, а за свою соборну українську землю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top