Мріяти і діяти – міжрегіональна зустрі людей “золотого віку”

«Якщо ви мрієте, дієте і змінюєтесь, то немає значення, скільки вам років – 60, 75 чи 90, – бо ви бачите попереду майбутнє. Головне – як ви проживаєте роки на пенсії, чи проживаєте ви їх якісно», – з такими словами звернулася до присутніх членів клубу «Люди золотого віку» з Івано-Франківська їхня «колега по цеху» – керівник клубу «Фундація підтримки осіб старшого віку «Вік щастя» з міста Слов’янська Наталія Бондаренко.

Люди старшого віку приїхали на Прикарпаття з метою ознайомлення з досвідом роботи аналогічних товариств і, безумовно, мальовничою природою нашого краю. Зустріч відбулася 23 липня о 12:00 в Івано-Франківській міськраді. Гостей з Донеччини привітав секретар Івано-Франківської міськради Віктор Синишин, а керівник секретаріату міської ради Станіслав Козлов ознайомив їх з програмою соціальної та моральної підтримки івано-франківських пенсіонерів. Це, зокрема, забезпечення «Карткою іванофранківця», пільговою транспортною карткою «Галка», відпочинок у таборі «Лімниця», концерти «Мелодії парку» у міському парку імені Т. Шевченка, матеріальна допомога по досягненні певного віку (80, 90, 100 років), допомога на дороговартісне лікування тощо.

Зі складовими Комплексної програми соціального захисту населення і слов’янчан, й іванофранківців ознайомила заступник директора департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міськради Ніна Пелікан.

«У минулому році з бюджету Івано-Франківської територіальної громади було виділено 12 мільйонів гривень на надання матеріальної допомоги при важких захворюваннях, у тому числі людям, які перехворіли на коронавірус», – наголосила Ніна Миколаївна.

Про перипетії, пов’язані з переселенням на Прикарпаття, розповіла присутнім уродженка Донецька, колишня жителька Луганська, в минулому вчителька біології та хімії, а нині член правління Всеукраїнського громадського об’єднання «Українці Донбасу і Криму» Любов Вагуріна. Гості зі Слов’янська не приховували задоволення від того, що їхнє рідне місто нині не є окупованим, що їх не спіткала доля Любові Іванівни та її земляків.

А потім гостей зі Слов’янська вітали і ділилися досвідом роботи з людьми «золотого віку» директор Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи Департаменту культури Івано-Франківської міськради Оксана Вовк та Ірина Тарновецька-Мороз – керівник клубу «Люди золотого віку», що діє при читальному залі ЦБ (вул. П.Орлика, 5).

Зустрічі однодумців сприяють розкриттю їх творчого потенціалу, дають неабиякий заряд позитиву та енергії. «У нашому клубі – а в ньому налічується понад 50 активістів, – люди активні, творчі, небайдужі. Ми розвиваємося, демонструємо свої таланти. У нас часто відбуваються зустрічі з письменниками, художниками, творчими колективами. А ще ходимо в походи, на екскурсії, у театри, кінотеатри, на виставки», – пані Ірина проілюструвала свій виступ багатьма світлинами, що зафіксували найпомітніші події в житті «Людей золотого віку».

Іванофранківці та гості зі Слов’янська обмінялися телефонами і домовилися про подальшу співпрацю, зокрема про зустріч у серпні у Дніпрі, де зберуться сивочолі прихильники скандинавської ходьби з усієї України.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top