Музичні акорди “Прикарпатський маестро Богдан Шиптур”

І стали стіною найкращі сини,
московську навалу вони зупинили.
За тебе , за мене життя віддали
майбутнє Вкраїни вони захистили.
(М. Захарчук)

screenshot-from-2016-10-13-13550912 жовтня о 15:00 в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) для відвідувачів-гурманів було проведено музичні акорди “Прикарпатський маестро Богдан Шиптур” (до 65-річчя з дня народження композитора та з нагоди  Дня захисника України).

Богдан Васильович наш краянин (уродженець с. Радча Тисменецького району Івано-Франківської області), талановитий композитор, активний громадський діяч, голова Івано-Франківської регіональної організації Національної спілки композиторів, “Заслужений діяч мистецтв України”, лауреат обласної премії  імені Василя Стефаника за роки своєї творчої діяльності  написав твори які приваблюють своєю оригінальністю та жанровою різноманітністю – від обробки народних пісень до великих хорових і симфонічних композицій. Він звертається до поезії різних авторів: Т. Шевченко, І. Франко, В. Сосюра, С. Пушик, Я. Дорошенко, Л. Кліщ, М. Захарчук. Вражає і різноманітність тематики його пісень – філософський роздум, лірична сповідь, жартівлива забава, але всіх їх об’єднує глибока любов до свого народу і рідної країни.

З нагоди  Дня захисника України бібліотекар підготувала для відвідувачів підбірку пісень на патріотичну тематику. Серед них твори які вже стали народними: “Ой у лузі червона калина” (сл. С. Чернецького, муз. Б.Шиптура), “Подай дівчино руку на прощання” (авт. невід., муз. Б. Шиптура), “Козак гуляє” (сл. С. Пушика, муз. Б.Шиптура). А також сучасні музичні композиції, які маестро створив під впливом революційних подій “Не журися, друже” (сл. І. Гавриловича, муз. Б. Шиптура), “Вставай Україно”(сл. Л. Кліща, муз. Б. Шиптур) і лірична пісня-шана матерям сини яких захищають нашу Батьківщину  на сході – “Синам України”. Читачі слухали пісні, дізнавалися історію їх написання та цікаві факти з біографії ювіляра. На завершення присутні  ознайомилися із виставкою  “Я б хотів бути композитором, тим ким я є”.  

Відповідальна Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top