“Навколо рідної Землі”

22.04.2019 р. в бібліотеці – філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з нагоди Дня довкілля та Міжнародного дня рідної Землі проводилась екологічна подорож “Навколо рідної Землі”. На захід завітали учні 4-Б класу ЗОШ № 28 з кл. керівником Магмет Л.П. та бібліотекарем  Кучеренко О.А.

День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об’єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами. Людей постійно цікавить все таємниче і загадкове. Про історію відзначення Дня довкілля, про дім природи, у якому живуть люди, тварини і рослини, про велику відповідальність людини щодо збереження життя на Землі, про нові дослідження екологів та цікаві факти про Землю учні почули з розповіді бібліотекаря, а також переглянули відео з ютубу “Збережемо природу землі разом”.

Окрема сторінка подорожі була присвячена Червоній книзі України та збереженню первоцвітів зокрема. Це підсніжники, проліски, крокуси, конвалії, чиї популяції на грані знищення.Усна анкета “Оціни свій рівень екологічної культури” та перегляд відео“ Первоцвіти України” допомогли “подорожуючим” усвідомити, що можна зробити корисного для захисту природи.

На завершення подорожі учні виконували завдання екологічного тесту, відгадували “Загадки про Землю”, грали в гру “Буває- не буває” та створили пам’ятку “Три кроки до чистого довкілля “.

Відповідальна за проведення Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top