«Страшний скрипаль підняв уже смичок,

               Він буде грати реквієм річок,

                   Хто вдарив землю в сонячне сплетіння

                  І спричинив конвульсію стихій»,-

так слова Ліни Костенко відкривають сумну правду про жахливе екологічне становище на нашій планеті. Але природа мудра і здатна себе очистити, захистити і відродити, потрібно лише, щоб людина не шкодила їй.

  22 квітня світова спільнота відзначає День Землі, що є символом єдності, усвідомлення  того, що людство може боротися з екологічними і соціальними проблемами.

Не могли оминути цю подію і працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька,206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради. 22 квітня о 13.00 вони провели бесіду «Екологічні проблеми людства» та о 15:00 брейн-ринг «Люби і знай свій рідний край» з учнями 8 та 9 класів ЗОШ №25.

   Окресливши необхідні заходи щодо захисту довкілля, бібліотекар ВаськівО.О. зосередилася на екологічних проблемах нашого краю, а  брейн-ринг і цікаві запитання зі знання природи, рослинного, тваринного світу, заповідних зон Прикарпаття та України допомогли учням розкритися, виявити своє ставлення до даної теми.

  Дуже цікавими були презентації плакатів до Дня Землі та звучання пісень «Екологічна пісенька» і «Пісенька з варіаціями» Ліни Костенко.

Захід спонукав слухачів не залишатися байдужими до проблем довкілля та берегти і плекати світ, в якому ми живемо.   

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top