”Наркоманія – проблема сучасного суспільства” 

26 червня світ відзначає Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їхнім незаконним обігом!
25 червня 2020  працівники абонементу ЦМБ (вул. Короля Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували для онлайн обговорення актуальну тему ”Наркоманія – проблема сучасного суспільства”.


На жаль, територія нашої держави активно використовується наркоділками не тільки для здійснення транзиту великих партій наркотиків до країн Західної Європи, але й розглядається як перспективний ринок збуту.

Основна частина наркоманів – підлітки і молоді люди, які набагато слабкіші психологічно ніж дорослі.
Перед тим, як спробувати наркотик, варто задуматися: чи потрібний вам букет хвороб, що передається через голку? На що ви прирікаєте себе, свою сім’ю, своїх майбутніх дітей? Купа витрачених батьківських грошей на наркотики? Жах, що ти відчуваєш, коли смерть буде стояти поруч, безпорадно спостерігаючи за тим, як поведе твої м’язи, як твій організм вмирає, а ти нічого не можеш зробити! Навіщо тобі сльози матері на твоїй могилі і скорбота батька? Навіщо себе прирікати? Навіщо…

Негативні явища, що породжуються вживанням наркотиків, несуть у собі велику небезпеку для людства. Вживання наркотиків, насамперед, негативно впливає на здоров’я людей, сприяє розвитку соматичних і психічних захворювань, і це є одна з причин збільшення смертності населення.
За оцінками фахівців зараз у світі налічується приблизно 200 млн. наркоманів. Іноді називають цифру в декілька разів більшу. Сьогодні у наших містах 60% хлопчиків і 20% дівчат віком 15-17 років вже залучені до наркотиків. В цьому віці їм треба набиратись знань і життєвого досвіду, щоб завтра стати основою суспільства і взяти відповідальність за долю країни, але де їм… Їхня проблема, – де б дістати грошей на чергову дозу! Хто це зупинить? МИ – всі разом!
Єдиний спосіб протистояти наркоманії – сильна і гнучка система профілактики поширення наркоманії та соціальної реабілітації людей, що вживали наркотики. Тож, відзначаючи цей день, ми закликаємо всіх громадських, політичних і державних діячів об’єднати свої зусилля для захисту національного багатства країни – нашої молоді від впливу наркотиків. Також закликаємо всіх свідомих громадян, небайдужих до цієї проблеми, уважно ставитись до свого здоров’я і здоров’я своїх близьких, активно пропагувати переваги здорового способу життя!
Обговорення актуальної теми супроводжує міжполочна виставка-інсталяція “У твоєму житті немає місця НАРКОТИКАМ! Живи!”
Матеріал для обговорення актуальної теми підготувала бібліотекар І категорії абонементу ЦБ Данилів Л.В.
Чекаємо ваших обговорень в коментарях.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top